2011. október 29., szombat

Batman és a zongora

Egy régi régi barátos megkért,hogy a párjának készítsem el a szülinapi tortáját.
Örömmel tettem,és vártam,hogy mi legyen az. Khm.... az úr zenész, történetesen billentyűs hangszeren játszik,és a barátnője elmondása szerint egy nagy gyerek. Hatalmas batman rajongó. Így variáltuk össze a  nem mindennapi foglalkozást és a kedvenc filmet.Először egy szintetizátor tortában gondolkodtunk,de mivel kettecskén ünnepelnek,így felesleges lett volna sütni egy 20 szeletes tortát,nagyon ici-piciben az nem nézett volna annyira jól ki.A végeredmény egy 10 szeletes milka noisette trüffel krémes tortácska.
Barátos már elvitte,neki nagyon tetszett,és ízlett is a krém. Remélem hamarosan érkezik a visszajelzés is.

2011. október 26., szerda

Meglepetés torta, csak úgy

Egy számomra nagyon kedves barátomnak csináltam ezt a tortát. Vendégségbe érkezett hozzá a testvére a 2 kis gyerekével külfölről,plusz az én barátom kislánya.Így készítettem a 3 gézengúznak egy tortát.
Mindenki annak örül,ha szabad kezet kap a torta tekintetében. Hát én most annyira szabad kezet kaptam,hogy ez volt a másik véglet.Ez se jobb,mintha minden centimétert megszabnak a tortán.
Nagyjából tudtam,hogy hány évesek a manók,és a nevüket.Ennyi.Egy kisfiú és két kislány.Készíts egy tortát csak úgy.Nincs szülinap,nincs welcome.Örülünk,hogy együtt a család :))))
Próbáltam olyan tortát kreálni,aminek örülnek mindhárman. A barátomnak nagyon tetszett,remélem a gyerekeknek is.Ja,és azt is remélem,hogy kibírta az utat Győrig :)



2011. október 22., szombat

AZ ELSŐ....

..... és remélem lesz folytatása.
Lenke és Némó által hirdetett minitorta versenyre neveztem, és hála a megérzésemnek,sikeres lett a tortám.
A kicsi gesztenye aranyérmet és oklevelet kapott :)

Dobókocka bojtos farkú tapsi fülessel

Egy "kolléganő" kislányának születésnapjára csináltam ezt a tortácskát.
Nagyon szereti a dobókockákat,és van neki egy rózsaszín, bojtos farkú nyuszija,aki nem tágít mellőle.
Ezt a két dolgot hoztam össze egy tortán.
Sima piskóta,és epres-banános joghurtos krém volt benne.A pici lány nagy kedvence a danone gyerekeknek készült epres-banános joghurtja,ebből jött az ötlet.Nagyon fincsi volt a krém,én tegnap szinte egész nap csak azt ettem.Este már megérkezett a visszajelzés,ami csupa csupa pozitív volt,így elégedetten nyugtáztam a napot.

2011. október 10., hétfő

Egy egész hét torták nélkül

A héten nem készítek tortát.
Pihenés lesz. Próbálom magam utol érni a házban,van egy kis lemaradás,ránk fér egy kis "rend".
Ami a legjobb,hogy aludhatok :)))))

2011. október 8., szombat

Kukásautó és egy katicás kiskutyás torta

Szombatra 2 tortát kellet csinálnom. Gondosan kilogisztikáztam mindent,hogy pénteken a 2 évesem mellett,és egy bútort várva hogyan készülnek el a torták.Kezdődött minden azzal,hogy a bútorosoknál én voltam az első,azaz 8.10-kor már itt is voltak,és itt dugába is dőlt a tervem péntekre :)))) Fáradt is voltam,mert 2 hét alatt 10 tortát sütöttem,ezért féltem kicsit ettől a kettőtől egyszerre.A vége az lett,hogy összecseréltem a krémeket.  A kukásba kértek barackos túrót, a katicás-virágosba csoki krémet.Csodálatosan megtöltöttem a katicásat az isteni barackos túrós krémmel,és ekkor kezdett valami derengeni a telefonbeszélgetésekből. A kukásautó még nem volt betöltve. Ez volt a szerencsém.Maradt annyi barackos túró,hogy a fele ilyen,a fele csokis trüffel lett,és a katicás pedig maradhatott barackos,mert nekik igazából mindegy volt,csak nem ötleteltek annyit a tölteléken.Természetesen mindkettőt lezsíroztam a gyerekek anyukájával. Szóval megnyugodtam,és elkészítettem a két tortát.
Mika,2 éves,és nagy kukásautó szakértő :) Mint minden ekkora kisfiú.
Fehér-szürke színű az,ami feléjük jár,ezért én is ilyet készítettem.
A katicás-virágos pedig egy 1 éves, kék szemű kis Tündérnek készült.A kiskutyát anyukája kérésére tettem rá,mert szereti a kutymókat.

2011. október 7., péntek

Őszi torta Nórinak

Férjecském kollégája kérte a barátnőjének szülinapjára.Igazából csajos tortát kért,és találta ezt a tortát fotón a neten,és megkért,ugyanolyan legyen,csak ugye Nórira személyre szabva.
Természetesen nem pont olyan,mert akkor nem lenne az én tortám.Csoki krémet kértek bele,így trüffel csokit tettem bele.

2011. október 6., csütörtök

MZ 125 motor a tortán

Imádott ikres anyuka barátnőm férjét leptük meg 50. születésnapjára nagy titokban ezzel a tortával. Eredeti terv az volt,hogy az ikrek a mamánál lesznek,és csütörtökön összefutunk,átadom a tortát,és meg tudják este lepni a családfőt.Sajnos egy technikai malőr miatt ma mégsem dolgozott,így együtt jöttek a tortáért. Természetesen dobozban volt,így az ünnepelt egyáltalán nem látott semmit,és nagyon remélem,hogy holnap hajnalig nem is fogja megnézni a tortáját,ugyanis pénteken lesz a születésnapja.
Mivel étcsoki imádó a család,így trüffel csoki krémet 60% kakaó tartalmú ét csokiból csináltam.Nagyon szokatlan az íze nekem,mert én annyira nem rajongok érte,de ugyanakkor isteni finom is volt.Igazából inkább töménynek mondanám,mintsem rossz íznek.
A motornak az volt a története,hogy G-nek ez volt a kedvenc "járgánya",ami annak idején a sárga villám nevet viselte.Most tudtam meg,hogy a napokban tudott vásárolni magának egy ilyen darabot,ami nem is annyira fiatal,de sajnos az piros.
Mellékelem azt a piros motort (nem ezt vette G.),ami alapján készítettem a sárga villámot:



2011. október 4., kedd

SAD - Szivaros doboz, azaz humidor

Egy nagyon kedves barátnőm férjének születésnapjára készült. A legújabb kedvenc tortám.
Nagyon élveztem készíteni,mert sok volt az apróság,a festegetés,amit én nagyon szeretek.Megfestettem a nagy emblémát,majd a szivarokra egyesével a címkéket. Hónapok óta nem használtam házi készítésű fondantot,de ehhez muszáj voltam az én kis speciális zselatinos fondantomat elkészíteni a bőr hatás miatt.Mivel nincs airbrushom,gondoltam megcsinálom ezzel,és azt hiszem maximálisan sikerült.
Sima piskótát sütöttem,és végre készítettem egy gesztenyés krémet,ami isteni lett.
A barátnőm már látta,és...idézem: " Andi, boldoggá tettél :)))) tényleg mestermunka :) " Hát ezért,és a hasonló mondatokért imádom csinálni :)
A találós kérdés pedig,hány éves az ünnepelt ? :)


A cickó,a táska és a laptop

Egy ismerősöm keresett meg azzal,hogy a baráti társaságukban összejöttek a születésnapok,és kérne tőlem 4 tortát. Először köpni nyelni nem tudtam,mert 4 tortát egy napra elkészíteni,először azt gondoltam képtelenség.
Aztán később egyeztettünk, a buli létszáma is csökkent,így a torták mérete is kisebb lett.Így 3,5 torta készült :)))
Nem mondom,hogy friss és üde voltam 2 éjszaka után,de szerencsére elkészültem időben.
Igazából csak a cicis tortában volt "extra",a szilikon alatt 1-1 mini jageres üveg volt,természetesen tele jagerrel:)