2012. január 29., vasárnap

Minnie mouse korcsolyával

Egy barátunk lánykája 4 éves lett. Mostanában a korcsolyázás érdekli a legjobban,de nem felejtkezhetünk el Minnie egérről sem. Ezt a kettőt kellett összehoznom egy tortára.
Mivel nagyon kislány,ezért rózsaszín piskótát sütöttem neki,és trüffel csoki krémmel töltöttem.Egy héttel ezelőtt együtt szülinapoztunk volna az unokatesónál,és ott nagyon ízlett nekik.
Készítettem egy saját fondantot,amire ráfestettem Minniet. A tortát unideckel vontam be,és díszítettem.
A Sütidekornál vásároltam fekete fondantot, és remekül működött. Feketét most vettem náluk először,de csak ajánlani tudom. A fondant festő porokat is tőlük veszem,és azokkal is istenien lehet dolgozni!
A már megfestett Minnie és a minta :
Kész volt a torta,és annyira egész volt,hogy nem tudtam hova,milyen korit tegyek.Nem illett bele nekem sehova,végül így oldottam meg.
A kész torta,az ici-pici korcsolyacipőkkel:

Colosseum torta

Egy ismerősöm anyósa Róma imádó, ezért a Colosseumra esett a választásunk. Élőben soha nem láttam,és általában minden fotón ugyanabból az irányból van az épület fotózva, ezért nehezen tudtam elkészíteni minden szegletét :) . Mindig profilból fotózza mindenki az épületet,de azt az oldalt szinte senki,ahol hiányzik a felső "szint". Hosszas keresgélés után találtam hasznos képeket.
Citromos-túrós ízesítésű volt, sima piskótával. Kívül bevontam unideckel,és tettem rá egy saját fondantot,amin előbb kivagdostam az ablakokat,és csak után tekertem a torta köré.Fondant festő porokkal kapott egy kis színt.Remélem az ünnepeltnek is tetszett a torta.

2012. január 24., kedd

Verdák torta

Barni unokatestvére is két éves nagyfiú lett. Őrületesen imádja a Verdák mese mindkét részét, rengeteg kisautója van a meséből.Ezért mi mással is lephettem meg őt,mint egy tortával,amihez illenek az autói :)
A felső gesztenyés trüffel volt,az alsó pedig csokis.Nimród a gesztenyést díjazta.
Unidecet és saját fondantot használtam a burkolásnál. Most már a sajátom olyan "tökéletes" tud lenni,hogy sokkal jobb vele dolgozni,mint az unideckel.
Nagy sajnálatomra Barni vasárnap reggelre beteg lett,így személyesen nem tudtuk felköszönteni őt,de Apukája elvitte a tortát a babazsúrra. Remélem hamarosan látom majd a képeket :)
Ezen a képen még csak Barni autójával:
Itt pedig már Nimród autóival:

2012. január 15., vasárnap

Borsóleves csiga tésztával

Húgom párjának anyukája kapta ezt a tortát.
Délután fél 5 kor ittam 2 dl colát,hogy bírjam az éjszakázást.Na ez olyan jól sikerült,hogy majdnem éjfél volt,mire nekiálltam,és fél 4-kor még nem tudtam aludni :)
Belül csokis volt,a te tejére tettem egy kis zselatint,hogy leves hatása legyen.Hajnali 3 kor kinn álltam a teraszon a mínuszban,mert ott gyorsabban dermedt a zselatin,és kanalaztam a torta tetejére. Ha most nem fáztam meg,akkor soha.
Az ünnepeltnek nagyon tetszett,és még nem vágta fel,mert véletlenül apuka is vett tortát,és így kettő volt.Ebben még gyönyörködik kicsit,és majd holnap felvágja.

és végre az idei első torták

Egy kedves ismerősöm kért Tőlem két tortát.
A nagy lánya 17, a kicsi fia pedig 1 éves lett.A leányzó nagyon csajos,és imádja a divatot,a kicsi pedig még pici,és leginkább az állatokat szereti.Tulajdonképpen rám volt bízva minden :)
Az állatos torta trüffel csokis volt, a csajos pedig vaníliás-epres fehér csokis trüffel, banán karikákkal. Isteni lett a krém,és ez az ízharmónia,isteni lett.Nekem nagyon ízlett.
A csajos tortára sziluetteket festettem,a tetejére pedig praktikus csajos dolgokat tettem. Az állatkásra olyan állatokat igyekeztem formázni,ami a kisfiú szobája falát díszíti.

2012. január 14., szombat

Elmaradások még 2011-ről és BÚÉK

Kicsit elfáradtam az év végére,és el is lustultam kicsit.
Nagyon boldog új évet kívánok minden kedves felém tévedőnek,rendszeres olvasómnak.
Remélem az új évben is sok sok szép tortát fogok készíteni.