2011. július 31., vasárnap

Torta kisautókkal

A tortán is látszik,hogy egy 2 éves kisfiúnak készítettem.Nagyon szereti az autókat.Sokat gondolkodtam,hogy minek örülne egy 2 éves.Kiindulásnak itt az én majdnem 2 évesem.Amikor tortázom ott kuncsorog a lábamnál,hogy fondantot,fondantot.Nagyon szereti. Ő is minden tortát szeret a maga módján,és amikor elvisszük,vagy elviszik,akkor nem engedi.Tehát,érti,felfogja.
Ezért azt találtam ki,hogy piskótából csinálok 2 mini autót,mert tömör marcipánból nekem nem annyira szimpatikus egy 2 évesnek.Így elkészítettem a 2 alapot,amit pont úgy csináltam,mintha nagyot készítenék.

A tortát nem akartam túl bonyolítani,mert egy ilyen pici gyereknek pont mindegy,ezért próbáltam inkább Neki készíteni, nem pedig a szülőknek. Én már egyszer végig csináltam a kamaszommal a torta "cirkuszt". Pont mindegy volt neki,hogy anya mit rendelt.Még akkor is,ha éppen az aktuális kedvenc volt a tortán.
Trüffel csoki krém volt benne,és sima piskótát sütöttem hozzá.Anyukának nagyon tetszett,remélem a kismanó is jól lakott a kisautókkal :))))

2011. július 29., péntek

Én kis kertet kerteltem,

veteményest vetettem.
Családon belül készítettem a tortát,majdnem sógorom apukájának születésnapjára. A fekete kutymó piros labdával külön kérés volt.Ilyen az ünnepelt kutyája.
Pici torta lett,16 cm átmérőjű,mert csak szűk család volt jelen.Trüffel csoki krém volt benne.Fondanttal és unideckel borítottam.
Visszajelzés nagyon pozitív volt,aminek nagyon nagyon örültem.Sikerült mosolyt csalnom az ünnepelt arcára a kis répácskákkal.

2011. július 26., kedd

Kosár mez labdával

Barátnőm 13 éves kosaras fiának csináltam ezt a tortát.Mesélte A.,hogy mondta neki a fia, kérjenek meg engem,mert látta a kosár pálya tortámat,hogy esetleg csináljak neki is,de mondták,hogy nem fér most bele az időmbe.Szóval meglepi lesz :)))
Fekete erdő ízben kérték.Annyira párás,fülledt volt itthon a levegő,hogy az unidec állandóan izzadt, nagyon puha volt.A torta se úgy viselkedett,ahogy kellett volna.A külső vajkrém is szinte azonnal megolvadt.Látszik is a torta alsó oldalán. Kettő labdát készítettem hozzá,mert a 3 éves kistesót sem akartam kihagyni a jóból,gondoltam inkább kettő legyen.Tegnap már megkaptam a visszajelzést is,hogy isteni volt,nagyon tetszett az ünnepeltnek,és megtartanak :D.

2011. július 23., szombat

Kisvakond

Sajnos nem fotóztam közben,mert elromlott a vaku :(
A vakondhoz 16 cm-es karikákat sütöttem,ha jól emlékszem 4 db-ot.Ezt töltöttem meg a barackos túróval,aztán hűtöttem,faragtam,és végül díszítettem.23 cm magas,mert ekkora a vastag szívószálam,amiből 5 db volt a közepében.Nagyon masszívan állt,mi vittük,és semmi komplikáció nem volt az úton.
Közben kaptam egy képet ahol nem fekete a háttér,így azért jobban látszik maga a vakond.
Csatolom az egyetlen "fázis" fotót.Itt még egyben.

Kisvakond és Villám Mc Queen

Egy kedves babás barátnőm fiainak a születésnapjára készültek a torták. Az egyik kisfiú 2, a másik kisfiú pedig 4 éves lett.A nagy kapja az autót,a picurka pedig a Kisvakondot.
Mc Quennél a Vilmosnál látottakat hallottakat próbáltam hasznosítani, a vakondhoz pedig Gabitól lestem el egy kis segítséget. Az autó trüffel csoki, a vakond pedig barackos túró ízesítésű.
Az autónál még lesz mit tökéletesíteni,mert kicsit szögletesre sikerült,de azt gondlom elsőre nem rossza. A vakondra nem nagyon tudok mit mondani,mert számomra tökéletesre sikeredet.Talán a hűvös is kedvezett,mert a unidec nagyon jól szuperált.Már csak egy air brush kellene,hogy ezzel a két nehéz színnel,mint a piros és a fekete ne kelljen ennyit "kínlódni". Én jobban szeretem, ha a színek a fondantba bele vannak gyúrva.Ecsettel festve nekem egész más.Sajnos most muszáj voltam festeni.
Hülye voltam,mert a vakondot jobb lett volna nem fekete háttér előtt fotózni.Majd megkérem az ünnepelt anyukáját,hogy fotózzon nekem egyet :)


2011. július 21., csütörtök

Két 6 éves gyerek, egy kislány és egy kisfiú

Egy gyerekkori ismerősöm gyerekeinek (akik egyébként unokatestvérek) a tortáit készítettem el.A kislány királylány, a kisfiú pedig imádja az állatokat. Ezt az infot kaptam a szülőktől.
Álom volt készíteni a tortát,mert mindenben szabad kezet kaptam. A királylányos trüffel csokis, az állatos fekete erdő ízesítésű. Nagyon élveztem csinálni,még ha hajnali kettőkor végeztem velük :))
(persze a "hibákról" sem illik elfelejtkezni,de majd a következő még tökéletesebb lesz)





2011. július 14., csütörtök

Díjat kaptam jipííííííííííííííííííííí!

Nagy meglepetésemre kaptam én is egy díjat Lexanatól, akinek ezúton is nagyon nagyon köszönöm,mert hatalmas örömet okozott!
A díjhoz kapcsolódó szabályok:



1. Köszönd meg annak, akitől kaptad.
2. Írj egy bejegyzést.
3. Küld tovább 12 blognak.
4. Értesítsd a kiválasztott blogokat.



Nagyon sok "ismerősnél" láttam, hogy ők is megkapták ezt a díjat,így 12 blognak biztos nem tudom tovább ajándékozni.Most inkább arra hagyatkoztam,kiket ismerek személyesen is:
Sütimanó a barátos
Gabi,aki nem is olyan tanonc,mert csodálatos tortákat készít
Csapattársam Feketepillangó, aki szerintem egy tortazseni
Galagonya, aki sok kérdésemre válaszolt

2011. július 5., kedd

Fradi torta labdával

Imádott barátnőm fradi őrült párja ma 42 éves,Tőlem kért egy kis "segítséget", hogy tegyem emlékezetesebbé a mai napot.Mondanom sem kell,hogy belül is zöld-fehér :)
Vilmos féle piskóta,és citromos krém van a lapok között.A tészta pedig zöld.
A  labda pedig bónusz volt.Hála Vilmos tortadíszítő tanfolyamának , az indiánerhez hasonlóan készítettem a el.

2011. július 4., hétfő

Házikónak házikó

Húgom kért meg,hogy a Házikó becenevű kollégájának készítsek egy házikót.
Remélem tetszik majd neki is.Szerintem nagyon aranyos lett :)
Sima Vilmos féle piskótából készült,csoki krémmel.