2011. szeptember 25., vasárnap

Aranytálca vitorlás

Júniusban kértem segítséget valakitől a 100 szeletes tortám alá,hogy el tudjuk vinni a helyszínre.Akkor abban maradtunk,ha tortára lesz szükségük,akkor szólnak.
Jöttek,szóltak kedden,hogy péntekre szeretnének egy vitorlás tortát.Egy konkrét vitorlást.
Aki vitorlázik,annak nyilván mond valamit az ARANYTÁLCA vitorlás.No,hát nekem őt kellett tortából elkészítenem.Kaptam hozzá fényképeket.
Borzasztóan izgultam,mert az idő rövid volt.A tortát nem a szomszédba vitték,a vitorlának pedig állni kell.
Általában unideckel borítom a tortáimat,de már agyban kitaláltam,hogy csinálok egy zselatinos fondantot,és abból készül majd a vitorla.Ki is matekoztam,lerajzoltam.Papíron működik :)
Működött élőben is,és nagyon nagyon örültem.Minden ehető volt a hajón,kivéve az 1 db hurkapálca,amit bevontam fondanttal.Meglepően jól működött,és akkor eldöntöttem,hogy ebből a fondantból készül vasárnapra a fiam tortájának egy része,de ez majd egy következő bejegyzés lesz.
Csütörtökön délután jöttek érte.Az ilyen pillanatokért érdemes tortát készíteni.Amikor beszél a szem,az arc csupa mosoly,és öröm.Csodálták,és nagyon nagyon tetszett nekik.Én pedig 10 centivel a föld felett,hogy megint sikerül alkotnom valami szépet.

4 megjegyzés:

  1. Nagyon-nagyon jó lett! Csak gratulálni tudok hozzá! A vitorla is szuper jó lett.

    VálaszTörlés
  2. Le a kalappal! Elhiszem,hogy tetszett a torta.Nagyon szépen kidolgozott munka :)

    VálaszTörlés