2011. szeptember 28., szerda

A Gesztenye torta lépésről lépésre :)

Sokan kérdeztétek Tőlem a gesztenye "történetét".
Megosztom most Veletek.
Sokat gondolkoztam,hogy mi legyen a mini tortám.Sajnos nekem nem tett jól a kiírásnál látott sok sok torta,mert csak azok képei kavarogtak a fejemben,és nem tudtam elszakadni tőlük. Megkérdeztem férjecskémet is,hogy esetleg nincs e ötlete,10 cm átmérő a max,de arányaiban magasba mehet.Erre rávágta gondolkodás nélkül,hogy a Pisai ferde tornyot készítsem el.Napokig keresgéltem a neten,tortákat is nézegettem,de nem éreztem magaménak az ötletet.Nem tudom megfogalmazni,hogy miért.Utólag kiderült,hogy volt egy a torták között,amit nekem élőben is volt szerencsém látni,és igazán szép volt,tehát kivitelezhető,de mégsem készítettem el.Ezzel feküdtem,ezzel keltem,hogy mit csináljak a versenyre.Aztán egyik este megvilágosodtam :D
GESZTENYE. Ami egyébként azért is volt nekem nagyon kedves,mert gyerek koromban az Anyukám nagyon sok gesztenye Gusztit készített nekem :)
Ezek után pedig napokig tervezgettem agyban, hogyan fogom elkészíteni.Mikor már minden tudtam elméletben,akkor neki láttam.
Először 2 kis tálkába beletettem a piskótát és a vajkrémet,egy éjszakára betettem a hűtőbe.
Másnap délután kivettem,és a két fél "labdát" összetapasztottam vajkrémmel,majd kívül is bekentem,és betettem 15 percre a hűtőbe.
Ezután bevontam unidec-kel,amit igyekeztem viszonylag vékonyra nyújtani,mert tudtam,hogy erre egy jóval vastagabb réteget teszek majd.Természetesen úgy vontam be,ahogy azt júniusban Vilmosnál ellestem,amikor indiánert készítettünk,és abból gyümölcsöket formáztunk marcipánnal bevonva :)
Ezután rátettem a következő réteg unidecet,kicsit megvizeztem alatta,hogy jól tapadjon.Majd kicsit megformáztam,ahogy a gesztenyék szoktak kinyílni :)
Már pihent becsomagolva a sugar gum pasztám,amit a desszertmesternél vásároltam.Ebből "gyúrogattam" meg egyenként a gesztenye tüskéit,amiket pici vízzel tapasztottam a még puha unidecre.
Ezután már csak a festés volt hátra.Sajnos air brushom még nincs, ezért a festéssel nem voltam 100%-ban elégedett,de igyekeztem a meglévő anyagokból jól dolgozni.
Tádááááám,és már  kész is.
Egyébként egyáltalán nem volt nehéz,de a sok kis tüske miatt elég macerás volt.Hozzáteszem,hogy egy örökmozgó két éves mellett készítettem,mert akkor láttam neki,amikor lefektettem,de este 7-re simán befejeztem úgy,hogy közben még az ő kéréseinek is eleget tettem.
Ide még beteszem felvágva szegényt.Mert bár nem evésre készítettem,majdnem  2 napig gyűjtöttem az erőt,hogy felvágjam.Szívtelen volt a verseny kiírás :))))))

6 megjegyzés:

  1. Annyira szép lett! Ez volt az egyik kedvencem a nevezett torták között. Gratulálok az arany érmedhez is! :)))

    VálaszTörlés
  2. Gyönyörű, és rendkívül ötletes. Gratulálok még egyszer. :)))

    VálaszTörlés
  3. Nagyon ügyi vagy, gratula hozzá! :)

    VálaszTörlés
  4. Ez volt az egyik kedvencem! Először azt hittem Krickyé, aztán kiderült, hogy ő most nem is küldött be semmit. Ebből is látszik, hogy nincs is igazán szükséged airbrushra. :)

    VálaszTörlés
  5. Dia,Petra,Dina,Tejszínhab,Pixie,nagyon szépen köszönöm.Örülök,hogy kedvenc volt.Én is szerettem,és biztos fogok még egyet készíteni,de sokkal nagyobbat ;)

    VálaszTörlés