2011. október 6., csütörtök

MZ 125 motor a tortán

Imádott ikres anyuka barátnőm férjét leptük meg 50. születésnapjára nagy titokban ezzel a tortával. Eredeti terv az volt,hogy az ikrek a mamánál lesznek,és csütörtökön összefutunk,átadom a tortát,és meg tudják este lepni a családfőt.Sajnos egy technikai malőr miatt ma mégsem dolgozott,így együtt jöttek a tortáért. Természetesen dobozban volt,így az ünnepelt egyáltalán nem látott semmit,és nagyon remélem,hogy holnap hajnalig nem is fogja megnézni a tortáját,ugyanis pénteken lesz a születésnapja.
Mivel étcsoki imádó a család,így trüffel csoki krémet 60% kakaó tartalmú ét csokiból csináltam.Nagyon szokatlan az íze nekem,mert én annyira nem rajongok érte,de ugyanakkor isteni finom is volt.Igazából inkább töménynek mondanám,mintsem rossz íznek.
A motornak az volt a története,hogy G-nek ez volt a kedvenc "járgánya",ami annak idején a sárga villám nevet viselte.Most tudtam meg,hogy a napokban tudott vásárolni magának egy ilyen darabot,ami nem is annyira fiatal,de sajnos az piros.
Mellékelem azt a piros motort (nem ezt vette G.),ami alapján készítettem a sárga villámot:



6 megjegyzés:

  1. Nagyon aprólékos...mekkora nagyítót használtál?? :) Szép munka, biztos nagy meglepi lesz! :)

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm :)
    Nagyítót nem használtam,mert a szemem még jó :D :D.Egyébként nem volt annyira kicsi,mert a torta lap 21x21 cm-es.Igazából az arányokra kellett figyelnem,mert nem matekoltam a kicsinyítéssel,csak szemre.

    VálaszTörlés
  3. Köszönjük mégegyszer! Óriási siker lett :))
    Annyira élethű lett, hogy Buckáék amikor meglátták azonnal mondták,hogy ez "apa mz-je" !
    A krém csúcs, pont olyan ahogy megálmodtam, igazi
    csokis. Titokban azóta is dézsmálom a maradékot ;)

    VálaszTörlés