2011. június 14., kedd

Kosárlabda pálya

A torta megrendelője egy 10 éves kisfiú volt.
Nagy kosaras,és a kis barátjával együtt (aki szintén kosaras) ünnepelte a születésnapját egy kerti parti keretében.
Közel 50 szeletes tortát kértek,mert a szülők is ott voltak az ünnepségen.Anyukája kérésére csokis krémet tettem bele,mert azzal nem tévedünk nagyot. A méteres kalács féle csoki krémet csináltam bele,és istenien sikerült.
Az volt a tervem,hogy megint pille cukros fondanttal borítom.A jól bevált pillét nem kaptam,sehol.Kaptam viszont színesen,fehér-rózsaszín-barack,de én még ilyen sz@rt nem láttam,komolyan.Sötétbarnára akartam színezni,ezért vágtam bele a színes cukrokkal.
Hónapokat kísérleteztem,mire számomra megtaláltam a tökéletes fondantokat,de ez az alapanyag siralmas volt.Azt hittem ínhüvelygyulladást kapok,mert gyakorlatilag 3 órán keresztül gyúrtam a dupla adagot,és semmi.Már a sírógörcs kerülgetett,aztán sikerült is elbőgnöm magam,amikor apa felhívott,és megkérdezte hogy haladok.Ez pénteken volt,nekem pedig szombat délután 15 órára kellett leszállítanom a tortát.

Már rég ki akartam próbálni az UNIDEC-et.Itt volt a remek alkalom.Szombat reggel 8-kor nyitnak.Ott a helyem :). Elmentünk reggel,vettem mindkét fajtából,biztos,ami biztos.
Otthon nekiestem. Beszíneztem,kicsit átgyúrtam,és tettem is a tortára.Nem rossz.Még meg kell tapasztalnunk egymást,de szerintem fogok itthon tartani,mert ilyen esetekben kihúz a bajból.
A másik gondot a palánk megállítása okozta.Elterveztem én,de az UNIDEC sokkal puhább,mint a pillés fondant,ezért "dőlt minden".A végén sikerült megállítanom,ott a helyszínen raktam a palánkokat a helyére,és műtöttem meg annyira,hogy megálljon szépen.
Az első tortám volt,amit nem láttam felszeletelve,és nem ettem belőle.Másnap találkoztam a kisfiúval és  a családdal.Nagyon finom volt a torta,és mindenki a csodájára járt.
A kissrác kérdezte is tőlem,hogy nem tudnék e csinálni még egy kék mezt,mert ő bizony megette az övét. Megígértem neki,hogy pótoljuk.
.....és akkor a pálya:

1 megjegyzés:

  1. 50 szeletes torta? Hűha, nem semmi!
    Persze, általában ilyenkor mindig közbejön valami gubanc, de látod, szuperül megoldottad! Igazán jó lett!
    A pillecukros bevonó helyett nagyon elterjedt Kiskukta fondantja. Azt se macerásabb elkészíteni, de legalább könnyebben beszerezhető alapanyagokból áll! ...és igen, érdemes bolti bevonómasszát tartani otthon, bár figura készítéséhez nem tökéletes, de bevonásra nagyon jó!

    VálaszTörlés