2011. november 21., hétfő

Thomas és Hello Kitty egy tortán

Nagy boldogság volt számomra ez a torta. Szívem csücskei az ünnepeltek.Igen többes szám,ugyanis ikrek.Becenevükön szólítva,Buckáék :))) Barátnőm ikrei tegnap voltak 3 évesek.Már rég óta megbeszéltük,hogy Thomast és Hello Kittyt kell összehoznom egy tortán.( a motoros tortám Buckék Apukájának készült) Nagyon vártam ezt a tortát,mert nagyon jól kitaláltam,elterveztem mindent.
Ízre Vilmos karamell krémjét készítettem.Eszméletlen finom krém.Elkészítése egyszerű.Nekem kicsit meggyűlt vele a bajom.Azóta értekeztem Vilmossal,csak arra tudunk tippelni,hogy nem volt elég hideg.5 órát volt hűtőben,kicsit több mint 30 percig vertem,mire olyan állagú lett,hogy tölthető legyen.Ezt még gyakorolnom kell :)))
Sütöttem két 24 cm-es karikát,a felsőt pedig elfeleztem.Így lett helye a két figurának,az oldalán pedig a díszítésnek.Olyan jó volt elbíbelődni vele.Pont ugyanazt éreztem közben,mint amikor Barni Toy Story tortáját alkottam.Mindig kitaláltam valamit,még egy kis ez,még egy kis az.A sínek deszkái között még kövek is voltak.Természetesen minden ehető volt a tortán.Kivéve Thomast.Ő egy igazi kis vonat volt.


2 megjegyzés:

  1. Nagyon édes lett a végeredmény! Tényleg minden van rajta, jó elnézegetni a részleteit! :)
    A karamellkrémet én is szeretem és tipikus, hogy amikor legelőször használtam, akkor pikk-pakk felverődött, aztán a többi alkalommal pedig sok idő alatt sem lett az igazi. Azt hiszem, ezeknél a krémeknél tényleg kell egy éjszaka a hűtőben...

    VálaszTörlés
  2. Nagyon aranyos kis torta! Ezeket a figurás tortákat mindíg csodálom ügyesen megcsináltad! A gyerkőcök biztos nagyon örültek neki!

    VálaszTörlés